DEN PERFEKTA BALANSEN

DMK Enbioment Microbiome Systemet bygger på förståelsen för hur godartade bakterier är fördelaktiga för huden. Med rätt produktsammansättning skapas en balans som Danné Montague-King kallar ”symbiotiskt mikrobiom”. Enbioment produkterna fungerar med hudens eget mikrobiella ekosystem.

DMK Enbioment avlägsnar överskott av skadliga bakterier, tillför mängder av näringsämnen vilka behövs för att återuppbygga godartade bakterier på frisk hud, tillför friska bakterier och balanserar hudens mikrobiom.

DMK Enbioment kan användas av alla som vill vårda sin hy och upprätthålla ett friskt mikrobiom.

DMK Enbioment består av rengöring, mist och serum, och samtliga använder DMK:s botaniska och mikrobiomvänliga konserveringsmedel med extrakt från Grönt te, Vitlök och Fermenterad jäst, Kokosolja och Lactobacillus Ferment.

PRODUKTERNA

DMK Enbioment Cleanser 180 ml

Enbioment rengöring använder skonsamt ytaktiva ämnen och fungerar samtidigt som ett prebiotikum. Skadliga bakterier avlägsnas och godartade bevaras, vilket ger rätt förutsättningar för att etablera ett friskt, balanserat mikrobiom på huden. Innehåller även Lactobacillus Ferment och extrakt från Tremellasvamp, Ingefära, Nässelblad, Rosenrot och Solhatt.

DMK Enbioment Mist 50 ml

En konditionerande spray som fungerar som ett prebiotikum för att etablera en fördelaktig mikrobiell miljö. Tillför mängder av näringsämnen som behövs för att återuppbygga godartade bakterier som finns i frisk hy. Innehåller extrakt från Boldoträd, Citronmeliss, Fänkål, Humle, Kamomill, Mistel, Röllika och DMK:s mikrobiomvänliga konserveringsmedel.

DMK Enbioment Serum 50 ml

Probiotiskt serum tillför levande bakterier i form av endosporer, som aktiveras när de kommer på huden. Främjar bevarandet av redan befintliga godartade bakterier, motverkar skadliga bakterier och stärker hudens immunförsvar och barriärfunktion. Innehåller även jästextrakt och en fermenterad blandning av Olivolja, Arganolja, Solrosolja, Lakritsrot- och Shiunkoolja.

Enbioment Cleanser
Probiotic Balancing Cleanser
180 ml

Enbioment Cleanser
Probiotic Balancing Cleanser
180 ml

Enbioment Cleanser
Probiotic Balancing Cleanser
180 ml

BEHANDLINGAR

BEHANDLINGAR

Alla som vill vårda sin hy och upprätthålla ett friskt mikrobiom, kan använda Enbioment för att hjälpa förbättra och bevara god hudhälsa. Enbioment är tänkt att användas som komplement till övriga DMK hudvårdsrutiner.

Använd DMK Enbioment så här:

1. Fukta huden. Massera in 1-2 droppar Enbioment Cleanser med fingertopparna i cirkulära rörelser under minst 30 sekunder. Skölj av väl med varmt vatten. Klappa huden torr.

2. Blunda och spraya ansikte och hals lätt med Enbioment Mist. Notera: till skillnad från DMK Herb & Mineral Mist försöker du inte återfukta huden med Enbioment Mist.

3. Applicera en generös mängd Enbioment Serum över hela hudområdet som behandlas.

4. Låt det verka i 30-60 sekunder, innan övriga DMK produkter appliceras: serum, Herb & Mineral Mist, oljor, närande crèmer och solskydd.

För en kund som lider av någon av de hudtillstånd som Enbioment främst är avsedd för, kan Enbioment användas morgon och kväll tills huden normaliserats. Det är därefter en bedömningsfråga, baserat på hudens kondition, hur ofta Enbioment ska användas. Fråga din DMK hudterapeut hur Enbioment kan användas tillsammans med övriga DMK produkter och professionella behandlingar.

Vanliga frågor om behandlingen

Alla som vill vårda sin hy och upprätthålla ett friskt mikrobiom, kan använda Enbioment för att hjälpa förbättra och bevara god hudhälsa. Enbioment är tänkt att användas som komplement till övriga DMK hudvårdsrutiner.

Enbioment systemet skapades för personer som lider av olika avvikande hudtillstånd orsakade av obalans eller brister i hudens mikrobiom, och där befintliga produkter inte gett önskade resultat. Det inkluderar personer som besväras av torr, narig och reaktiv hy, acne, rosacea, eksem eller atopisk dermatit eftersom dessa hudtillstånd ofta förknippas med en obalans i hudens mikrobiom. Rekommenderas även för alla som använt antibiotika under lång tid.

Fråga din DMK hudterapeut hur Enbioment kan användas tillsammans med övriga DMK produkter och behandlingar för din hy.

Ja, alla som vill vårda sin hy och upprätthålla ett friskt mikrobiom, kan använda Enbioment för att hjälpa förbättra och bevara god hudhälsa. De enda försiktighetsåtgärder att beakta är att undvika få in DMK Enbioment Serum i öppna sår, inkluderande mikronålning, eftersom det innehåller aktiva bakterier, samt att få in Enbioment produkterna i ögonen. Skölj noggrant av med vatten om oavsiktlig kontakt sker. Om en allergisk reaktion skulle uppstå bör kund sluta använda produkten och kontakta sin DMK hudterapeut.

Ja, men först när de akuta acneutslagen är under kontroll. Vid mild till måttlig acne kan DMKs acneprodukter användas på morgonen och Enbioment på kvällen. Anledningen är att de acnekorrigerande produkterna är starkt antibakteriella och kommer att motverka de positiva effekterna som Enbioment skapar.

Normala appliceringsordningen för DMK produkter är: Först rengöring, sen droppar, serum, spray, oljor och avslutande crèmer. Till exempel: Melanotech Drops, Betagel Serum, Herb & Mineral Mist osv. Används Enbioment appliceras droppar först eftersom de har lättast viskositet och ska tas upp djupast. Därefter Enbioment Mist och Enbioment serum för att etablera och bevara hudens mikrobiom. Övriga DMK-produkter appliceras sedan enligt ovan.

För kund som lider av någon av de hudtillstånd som Enbioment främst är avsedd för, kan Enbioment användas morgon och kväll tills huden normaliserats. Det är därefter en bedömningsfråga baserat på hudens kondition, hur ofta Enbioment ska användas.

För hud som återgått till ett friskt balanserat tillstånd, kan kund gå tillbaka till normala DMK hudvårdsrutiner och göra uppehåll med Enbioment. Det går inte att tillföra huden probiotika i det oändliga, i tron att de goda resultaten kommer att fortsätta. Till slut uppstår en mikrobiell mättnad.

Prebiotika och postbiotika är en annan sak. Det är näringsämnen, lipider och extrakt som stärker hudens befintliga, godartade mikrobiom och ökar mångfald, och kan därför användas över tid. Dessa ingår i flera DMK produkter.

Enbioment är tänkt att användas som komplement till DMK:s övriga produkter för egenvård, eller med avslutande produkter i Skin Revision behandlingar. Flertalet DMK produkter är mikrobiomvänliga. De enda produkterna som INTE ska användas med Enbioment är: Acu Klenz, Acu Klear, Acu Mist, Acu Masque. Anledningen är att dessa är framtagna för att vara bakteriedödande, vilket motverkar syftet med Enbioment. Låt det gå 12 timmar mellan användning av dessa acneprodukter och Enbioment.

Sparked from the “Human Genome Project” the 13-year study on the complete sequence of DNA bases in the human genome, Danné Montague-King has formulated the Enbioment™ System, sharing his vision and intellect on how advances in DNA research has now provided us with the data to tap into the Human Microbiome which consists of all living organisms living in and on our bodies.

DMK Enbioment Advanced Skin Probiotic Formulations

FRÅGOR OCH SVAR

Det mänskliga mikrobiomet består av alla levande organismer som lever i och på våra kroppar. Det kan vara bakterier, jästsvamp, virus eller kvalster – små, för ögat osynliga livsformer, som har stor inverkan på vår hälsa. Hudens syraskyddsmantel, som består av talg, svett och salter, är de godartade bakteriernas naturliga hemmamiljö.

Mikrobiomet som människan i alla tider haft på hudytan är en viktig del av en frisk och motståndskraftig hudbarriär. Detta ekosystem motverkar miljöskador, ökar immuniteten, reglerar pH-nivåer och håller huden mjuk och smidig. Genom att balansera hudens mikrobiom skapas förutsättningar för en frisk och välmående hy.

Det finns en skör balans mellan värd och mikroorganismer. Störningar i balansen på endera sidan kan resultera i hudproblem eller infektioner. Som exempel kan ett skadat, hämmat eller obalanserat mikrobiom kan leda till torrhet, inflammation och klåda.

Enskilda kolonier av bakterier är ganska stabila, men kan påverkas av inre och yttre miljöfaktorer. Talgproduktionen är en nyckelfaktor som avgör vilket mikrobiom som finns på kroppens olika delar. Tillsammans med svett, salter och ett balanserat pH-värde, utgör de ekologiska drivkrafter för de godartade bakteriernas överlevnad.

Tiden det tar att återställa mikrobiomet beror på hudens kondition, kvaliteten på syramanteln, fuktnivåer, även tarmfunktion, livsstil och miljö. För vissa sker en normalisering inom 1-3 dagar, för andra tar det längre tid.

Nej, aktiv probiotika finns endast i Enbioment Serum. Enbioment Cleanser och Enbioment Mist innehåller prebiotika, postbiotika och mängder av näringsämnen som förbättrar den befintliga mikrofloran, samtidigt som de etablerar en optimal miljö för sporerna i Enbioment Serum att aktiveras och koloniseras. 

Om sporer eller endosporer: Även om många bakterier har en positiv inverkan på hudens mikroflora och mångfald, är administreringen av dem i hudvårdsprodukter en av de svårare utmaningarna: dvs. att bevara levande bakterier inaktiva i en formula, och få dem aktiva på huden. DMK:s lösning är att ta hjälp av naturen – endosporer.

Vissa bakterier kan producera sporer eller endosporer* som en respons till svåra omständigheter och förändringar i miljön. De kan liknas vid överlevnadsformer till levande bakterier. Bakterierna förpackar sitt genetiska material och en liten mängd cellvätska i mycket hårda, motståndskraftiga kapslar, vilket gör sporen resistent mot uttorkning, värme, svält och skadliga kemikalier, och kan förbli vilande under mycket lång tid. Sporerna i Enbioment Serum känner av när de åter hamnar i en näringsrik och fuktig miljö på huden. Sporen lämnar det skyddande vilostadiet, övergår till växande bakterie, börjar föröka sig och bildar kolonier av godartade bakterier. (*Sporen skapas inuti bakteriecellen, därav namnet endospor. Begreppet används av mikrobiologer för att särskilja dem från svampsporer vars syfte är förökning)

Det som skiljer Enbioment Cleanser från övriga DMK rengöringar är att den togs fram med ett mer naturligt skonsamt konserveringsmedel och ytaktiva ämnen som inte stör hudens naturliga mikrobiom. Den innehåller även prebiotika och postbiotika som ger näring till och hjälper att bevara det godartade mikrobiomet. Detta hjälper mikrofloran att återhämta sig snabbare efter varje rengöring.
Enbioment Cleanser kan användas för sig med övriga DMK-produkter. Däremot ska Enbioment Mist och Enbioment Serum alltid användas med Enbioment Cleanser – det är ett system som hänger ihop.

Att få hudens naturliga mikrobiom i bättre balans med skonsam rengöring och prebiotika, bör vara den första förebyggande handlingen i god hudvård. Prebiotika matar de levande och befintliga, godartade probiotiska bakterierna på huden. Bakteriernas naturliga föda finns i syraskyddsmanteln: sebum, döda hudceller, döda mikroorganismer, ämnen i svett m.m. Syraskyddsmanteln kan klassas som prebiotika!
DMK:s behandlingskoncept Remove, Rebuild, Protect och Maintain, är helt baserat på hur huden faktiskt fungerar. Produkterna matchar hudens egen kemi. DMK har till exempel två specifika produkter som bygger upp och upprätthåller syraskyddsmanteln – naturens egen fuktgivare. Dr Danné Montague-King,s första produkt, Seba E, efterliknar hudens talgkörtelfunktion och kom redan 1968. Något senare kom Herb & Mineral Mist, en näringsrik fuktspray som på motsvarande sätt efterliknar hudens svettkörtelfunktion.

Det bästa resultatet får kunden alltid om DMK hudterapeut först gjort en professionell behandling, som korrigerar obalanser och hudproblem, och kunden sedan använder produkter för egenvård* som vårdar och förstärker resultaten. Den dagliga hudvården är mycket viktig om de goda resultaten hos hudterapeuten ska behållas. Det handlar om biokemi! DMK är en helt professionell serie och säljs därför inte på internet.

* DMK använder de renaste och mest aktiva botaniska ingredienserna av farmaceutisk kvalitet, enligt FDA,s förordning. Det innebär att de är framtagna enligt samma regelverk som farmaceutiska produkter. De är mer koncentrerade, har högre renhetsgrad och biologisk aktivitet än kosmetisk standard.

Övrigt: Faktorer som kan störa hudens mikrobiom är antibiotika, aggressiva ansiktsbehandlingar utan korrekt rehabilitering, överdriven rengöring, produkter med starka konserveringsmedel, mag/tarmproblematik, stark sol/UV-ljus, mer tid inomhus än utomhus m.m.