DMK – Hudvård på riktigt

Den mest effektiva hudvården är den som utgår från hur huden faktiskt fungerar och tar tillvara kroppens egen naturliga läkningskraft. Sanningen är att hudens celler svarar bäst på behandling med den kemi de känner igen, nämligen sin egen. Våra produkter baseras på botanisk vetenskap och matchar hudens kemi. Det är därför DMK är världsledande inom resultatinriktad, paramedicinsk hudterapi.

DMK ger verkligt resultat!

DMK är ett professionellt märke och erbjuds endast hos DMK certifierade hudterapeuter. För närmaste återförsäljare se här, eller kontakta DMK Sverige.

Nyckeln till frisk och spänstig hy

Hudvård är ett genuint hantverk som kräver rätt kemi och bra, professionellt utförda behandlingstekniker. Vår erfarenhet är att resultatinriktad hudvård fordrar mer än en enskild produkt eller ingrediens. Precis som vid vanlig motionsträning krävs kontinuitet, variation och tid. DMK har under mer än 40 års forskning utvecklat ett avancerat hudvårdskoncept med transepidermala produkter och professionella behandlingar. Utgångspunkten för vårt koncept är att arbeta med hudens och kroppens naturliga funktioner. Det är bara så hud i obalans kan återfå sitt naturligt friska tillstånd.

Välj bland DMKs kurser i professionell hudvård

Som utbildad DMK-hudterapeut kan du arbeta fritt och kreativt och uppnå helt fantastiska resultat! DMK bygger på modern vetenskap, där både produkter och behandlingar spänner över ett mycket brett spektra. I DMKs ”verktygslåda” finns allt du behöver för att kunna erbjuda bästa möjliga behandling, oberoende av hudtillstånd, kön eller ålder.

DMKs produkter för egenvård används parallellt med behandlingarna. Egenvårdsprodukterna är anpassade versioner av de professionella behandlingarna och avgörande för ett gott och varaktigt resultat. Man kan säga att behandlingen fortsätter hemma.

Behandlingar på djupet som syns på ytan

Lär dig ett genuint hantverk, som ger strålande resultat. Kolla in vilka kurser som passar dig!

Hudvård och hudbehandlingar

DMKs professionella behandlingar, produkter och tekniker bygger på ingående kunskap om hur huden fungerar. Enligt DMK är ursprunget till flertalet hudåkommor ett resultat av disharmoni i huden. Genom biokemins principer har DMK skapat en uppsättning behandlingar och produkter som stegvis återställer huden till sitt naturligt friska tillstånd.

DMKs behandlingsteknik, även kallad Skin Revision, har fyra steg: Remove, Rebuild, Protect, Maintain (avlägsna, återställa, skydda, vårda ) – alla lika viktiga för ett varaktigt resultat. Bäst resultat får du om du först gör en professionell behandling, som korrigerar hudproblem och obalanser, och sedan använder egenvårdsprodukter som vårdar och förstärker resultaten.

DMKs behandlingar är välbeprövade och passar alla, kvinna som man, gammal som ung, och skräddarsys för varje individ. Men framför allt: de fungerar!

DMKs professionella hudbehandlingar

• Förtida åldrad hy/aging
• Ögonbehandlingar, fina linjer och rynkor
• Torr, känslig hy
• Fet oren hy
• Acne, inflammatorisk acne
• Pigmentförändringar
• Ärr, acneärr
• Rosacea
• Pre- och postoperativa behandlingar (ett komplement till rekonstruktiv- eller plastikkirurgi)
• Enzymterapi/enzymlyft (ansiktsmasker)
• MediSpa kroppsbehandlingar
• Syra-basbehandlingar
• Medipedi fotbehandling
• Hårborttagning

Hudvård för proffs

På det professionella planet är DMK marknadens starkaste hudvårdskoncept. En hud är inte den andra lik, därför har hudterapeuten en rad effektiva produkter och behandlingar till sitt förfogande, flera exklusiva för DMK. Här vill vi särskilt framhålla DMKs enzymmasker som är de främsta på marknaden.

DMK har en holistisk syn

Många hudproblem beror på inre orsaker. På DMK Sverige har vi en helhetssyn på hälsa och jobbar därför sedan många år med kosttillskott från tyska SanPharma, bland annat för reglering av kroppens syrabas-balans och tarmfunktion.

DMKs enzymmasker är de främsta på marknaden

DMKs enzymmasker är unika. Enzymbehandlingarna löser upp döda hudceller, rensar orenheter och gifter på cellnivå, stärker muskelaktivitet och verkar uppbyggande. Cirkulationen stärks och fukt, friskt syre och näring kan lättare nå huden från insidan. Som ingen annan behandling gör de huden fast, spänstig och klar.

Det första steget är avlägsna torr och gammal hud, talg och andra orenheter som kan ge torr hud, rynkor och färgförändringar. Att ”peela” huden är därför en viktig del av hudvården. Men den verkliga utmaningen är återuppbyggnadsfasen. Nu gäller det att återställa normala hudfunktioner och nå ner till de djupare hudlagren där cellförnyelsen sker, kollagen- och elastinfibrer bygger strukturer, djupare fuktlager finns osv. När epidermis och dermis är friska och aktiva blir huden fast och jämn och får fin färg. Underliggande nya, friska hudceller kan mogna ut normalt.

DMK jobbar över hela pH-skalan

Alla som jobbar professionellt med hudvård vet att lösningen på riktigt bra hudvård är att ha aktiva produkter som täcker hela pH-skalan, beroende på vad det är man vill uppnå. DMK är det enda märket på marknaden som jobbar över hela pH-skalan, vilket ger stora behandlingsfördelar.

Alkaline Wash höjer hudens pH och löser upp proteinet keratin. Produkten är mycket användbar, från hårborttagning till behandling av svår acne och hyperpigmentering.

Alfahydroxysyror finns för professionellt bruk i två serum som blandas starkare eller svagare beroende på hudtillstånd. Syror sänker pH och gör att döda hudceller förhårdnar och sedan exfolieras. Lämplig för till exempel tjockare, grövre hud.

Adjö, ansiktshår! – ALKALINE WASH

ALKALINE WASH tar bort fjunigt hår i ansiktet, på bara några få minuter. Som extra bonus avlägsnas torra, döda hudceller. För en mjuk och slät hy.

Alkaline är ett alkaliskt pulver gjort på ostronskal och basmineraler. Pulvret blandas med renat vatten och appliceras på huden, där det får verka i 3-4 minuter. Behandlingen fungerar genom att ta håret till en hög alkalisk nivå. Detta kommer att mjuka upp håret och delar av den underliggande follikeln. Håren och torra hudceller kan sedan enkelt avlägsnas med träspatel. Som avslutning appliceras en lugnande tångmask som återställer hudens pH och neutraliserar Alkaline, samt en fin mjukgörande olja.

Kurser med Alkaline Wash finns tillgängliga för hudterapeuter som jobbar med DMK-konceptet.

Egenvård – en viktig del i behandlingen

Vi rekommenderar alltid att kunden först gör en professionell behandling eftersom den kan uträtta så mycket mer än vad enbart egenvårdsprodukter kan. Men jämte regelbundna behandlingar är DMKs produkter för egenvård av stor betydelse för att få önskat resultat. Den dagliga hudvården är viktig om de goda resultaten hos hudterapeuten ska behållas. Det är egentligen inte konstigare än att motionera regelbundet. Cellerna i huden följer liknande fysiologiska lagar som kroppen i övrigt. Om det har tagit åratal att få huden i obalans, måste det få ta tid att återställa den.

DMKs produkter för egenvård är anpassade versioner av yrkesprodukterna. Med dem kan kunden fortsätta den professionella behandlingen hemma. Läs mer om egenvårdsprodukter…

Produkter för hudvård

DMKs produkter är sammansatta av ingredienser som motsvarar de ämnen som finns naturligt i kroppen. För det är bara när ingredienserna matchar kroppens egen kemi som hudcellerna svarar på behandling.

DMKs produkter är baserade på botanisk vetenskap och innehåller ett brett spektra av näringsämnen. Eftersom DMK är resultatinriktat utvecklar våra forskarteam i Kalifornien formler med så hög andel aktiva ingredienser som möjligt, med optimal renhetsgrad godkänd enligt amerikanska FDA’s regelverk. Råvarorna hämtas i huvudsak från frukter, växter, rötter, bark, tång och alger.

Som konserveringsmedel används främst DMKs organiska Phytochem, i några enstaka produkter methyl- eller propylparaben och då i ytterst små mängder. Produkterna är koncentrerade, dryga och oparfymerade.

Så slussas de aktiva ingredienserna in i huden

DMKs crèmer är sammansatta med en transdermal bas. Med det menas att ingredienserna är vattenlösliga och absorberas väl på fuktad hud. (DMK-terapeuten fuktar normalt huden med produkten Herb & Mineral Mist). Fukten hjälper till att slussa in de aktiva ingredienserna och ger cellerna i huden mycket goda förutsättningar att tillgodogöra sig dessa. Du behöver därför bara applicera en liten klick av produkten.

Den transdermala inslussningen förutsätter att de små öppningarna i huden är fria från talg, döda hudceller och orenheter. Ett första steget i DMK kan därför vara att avlägsna detta (Avlägsna – Remove).

ACU-SYSTEM är en mycket effektiv och säker acneserie

dmk_acu-system_rgb_greenACU-SYSTEM

Det tog tre år för forskaren och biokemisten Danné Montague-King och hans forskarkollegor att utveckla denna effektiva acneserie, som når långt bortom konventionella behandlingsmetoder. Acne uppstår inte av en enda orsak, utan flera.

Acu-system prickar av dem en efter en. Ingredienserna kompletterar och förstärker varandra och normaliserar de bakomliggande orsakerna till acne. Eftersom acne kan utlösas av hormonell obalans verkar produkterna även från den hormonella sidan.

ACU står för Acne Control Ultra. Produkterna ingår i ett system som går längre än att bara torka ut huden och döda acnebakterier. De ger dig kontroll över din acne.

ACU-SYSTEM angriper acne brett

Acu-system kombinerar moderna, aktiva ingredienser för att angripa hela acneproblematiken. Sortimentet innehåller bekanta ingredienser, exempelvis salicylsyra som renar porer och skonsamt avlägsnar döda hudceller, tea tree-olja som är bakteridödande och aloe vera som lugnar rodnad och irritation. Men produkterna verkar även djuprengörande, löser upp förhårdnat talg och normaliserar talgproduktionen, lindrar inflammation samt stärker hudens barriärfunktion och immunsystem. Och framför allt, hindrar påverkan av hormonella svängningar.

Passar alla åldrar och hudtyper

Acu-system är en komplett serie hemprodukter framtagen för att hjälpa hålla huden fri från acne, oavsett svårighetsgrad och åldersgrupp. Serien inkluderar Acu-Klenz, Acu-Mist, Acu-Klear, Acu-Moist och Acu-Therm. För de allra flesta är en eller ett par produkter tillräckligt. För personer som provat ”allt hos alla” men fortfarande har svår acne rekommenderar vi dock att de börjar sin hudvård med någon av DMKs professionella behandlingar, som de erkända och mycket effektiva enzymmaskerna och unika pH-variationer.

_0000s_0000_dmk_acu-klenz-180ml

Acu-Klenz
60/180 ml

Rengöring för fet, tilltäppt och acnehy. Salicylsyra verkar renande och talgupplösande. Panthenol och Aloe vera verkar stärkande på hudbarriären, lindrar rodnad och ytlig inflammation.

Deep Pore Pure Cleanser
60/180 ml

PH-neutral rengöring för normal till fet hy. Avlägsnar effektivt orenheter, hudrester och makeup. Innehåller vit ekbark, yucca, aloe vera och DMKs botaniska konserveringsmedel med tea tree & ricinolja, timjan och rosmarin. Bra även som rengörande raklödder.

Milky Clean & Pure Cleanser
60/180 ml

Mild, pH-låg rengöringsmjölk för torr känslig hy. Rengör huden effektivt men skonsamt. Innehåller vit ek- och björkbark, yucca- och sojabönextrakt och DMKs botaniska konserveringsmedel.

Epitoxyl
60 ml

Avgiftningsmedel för orenheter i huden. Innehåller tång, alger,
svavel och havssalt. Vaporiserar föroreningar/orenheter i huden. Främjar hudens självläkning och har antiinflammatorisk verkan.

Acu-Mist
60/120 ml

Spray för acnebenägen och fet hy. Återfuktar huden, stärker hudens barriärfunktion och är bakteriedödande tack vare DMK Botanichem örtextrakt. Salicylsyra verkar renande och hjälper till att avlägsna döda hudceller. Aloe vera lindrar rodnad och ytlig inflammation.

Herb & Mineral Mist
60/120 ml

Uppfriskande vitamin och mineralspray framtagen för att förbättra den transdermala inslussningen av DMK serum, oljor och crèmer. Förbättrar återfuktning av huden för ett friskt utseende och fasthet. Bygger tillsammans med Seba E upp en frisk och fungerande syraskyddsmantel – naturens egen fuktgivare.

Betagel Serum
30 ml

Serum som stärker hudens immunförsvar. Bra för känslig, inflammerad och solskadad hy, rosacea och acnetillstånd. Rik på betaglukan, vitamin C, E och safflorolja som verkar skyddande, lindrande, kollagenstärkande samt binder fukt i huden.

Direct Delivery Vitamin C serum 30 ml

Kraftfullt djupverkande serum innehållande tre av de mest potenta formerna av vitamin C. För åldrad, solskadad hy, linjer och rynkor, mörka ringar under ögon, hyper pigmentering och acne.

Super Serum
30 ml

Potent serum med betaglukan, vitamin C, panthenol och tillväxtfaktorer. Stärker hudens immunsystem, kollagenproduktion, motverkar pigmentering och förbättrar fuktbalans. Bra för förtida åldrad hud, fina linjer, hud påverkad av miljöfaktorer och rökning.

Herbal Pigment Oil
30 ml

Behandlingsolja för toning och utjämning av pigment och åldersfläckar, ärr, mörka ringar under ögonen, torra mörka hudpartier på armbågar, knän, handrygg. Innehåller oljor från torsklever, soja, vetegroddar, linfrö, nyponros och citron.

Seba-E
30 ml

En mix av fraktionerade oljor från soja, havre, persilja, magnolia, jasmin och gardenia samt vitamin E. Stimulerar hudens naturliga talgkörtelfunktion, förseglar fukt och förbättrar hudbarriären. Ett måste för torr, fuktfattig hud. Används normalt med Herb & Mineral Mist.

Acu Crème
50 ml

Lätt crème anpassad för torr, tilltäppt acnehy. Hjälper till att bibehåller fuktreservoaren i huden. Reparerar, skyddar, gör huden mjuk men ej fet. Innehåller avokado- och solrosolja, retinyl
palmitate och eukalyptus.

Acu-Moist SPF15
50 ml

Lätt, fuktförseglande och balanserande lotion för torr acnehud, tilltäppt hy såväl som fet hy. Skapar en skyddande barriär och kontrollerar fuktbalansen i huden. Reglerar och lugnar talgproduktion. En lätt mjukgörare.

Betagén Crème
30 ml

Innehåller rikligt med betaglukan som stärker hudens immunförsvar, sheasmör, pumpafrö- och safflorolja och som stödjer nya cellers utmognad. Första hjälpen-crème för torr, känslig och irriterad hud, samt hud utsatt för mycket sol.

Biogen C Crème
15/50 ml

Uppfriskande crème för trött, stressad och reaktiv hy. Kollagen- och vävnadsstärkande, förbättrar barriär funktion och cellenergi. Innehåller etylaskorbinsyra, rataniarot, safflorolja, vitamin E, eukalyptus och lecitin.

Crème Citrique
15/50ml

Crème med lägre pH, för fet, glänsande och/eller mörkare hudtoner. Verkar reglerande på talgproduktion, tonande och binder fukt i huden. Innehåller vitamin C, E, fermenterad apelsinskalolja, soja- och safflorolja, kojicsyra och algextrakt. Används med Herb & Mineral Mist.

Eye tone ögonlotion
15 ml

För finare linjer, rynkor, mörka ringar och torrhet i ögonområdet. Verkar även avsvällande. Innehåller bl.a. acetyl hexapeptide-3, betaglukan, vitamin C, skvalan, hyaluronsyra, asiatisk syra samt den fantastiskt näringsrika havtornsoljan.

Fine Line Crème
30 ml

Rikt närande, återfuktande crème för fina linjer och rynkor runt ögon och andra torra hudområden. Innehåller essentiella oljor, vitaminer och naturligt fuktande faktorer från aprikos, moringa, soja, rödlönn och vitamin E.

Hydroloc Crème
50 ml

Rik crème som binder fukt och näring till huden. Rekommenderas till en mycket torr, narig och skadad hud. Lämplig för ansiktsmassage och hjälper förhindra uppkomsten av hudstriae.

Melanotech Crème
30ml

Närande crème för mörkare hudtoner, hyperpigmentering, hud genetiskt benägen att få pigmentering. Kojicsyra, mjölon, laktrits och algextrakt hjälper reducera och förhindra pigmentbildning, och jämnar ut ojämn hudton.

Nite Firming Crème
15/60 ml

En mycket rik superantioxidant créme för mogen, åldrad och solskadad hy. Innehåller vitamin C, liponsyra och druvkärneextrakt för optimala kollagenstärkande och antioxidanta egenskaper.

Pro Amino Crème
15/60 ml

Balanserad och näringsrik djupverkande dag- och nattcrème som ger huden näring i timmar. Passar flertalet hudtillstånd. Innehåller proteiner, aminosyror och kraftfulla vitamin C, nödvändiga för uppbyggnad och underhåll av huden.

Revise A
30 ml

Lätt retinoidbaserad crème för förtida åldrad, solskadad hy, även fet hy och acnetillstånd. Stärker nya cellers utmognad, kollagenproduktionen och reglerar talgproduktionen. Innehåller salicylsyra, vitamin A & E, mjölksyra, beta karoten, havre och druvkärneextrakt.

Superbright
60 ml

Reducerar skonsamt pigmenterade områden. Huden får ett jämnare och klarare utseende. Arbutin, fytin- och ursolsyra samt kojicsyra, askorbylfosfat och lakritsrotextrakt hjälper till att hämma bildning av nytt pigment.

Transdermal Sunscreen
SPF 30 Solreflektorskydd
60/120 ml

Lätt, doftfri solcrème. Ger optimalt skydd mot skadliga UVA/UVB-strålar. Huden får fin färg men under kontrollerade former. Djupverkande, absorberas snabbt utan att göra huden fet. Kan användas året runt.

Nutrascreen – NY
Solreflektorskydd SPF 30
15/50 ml

En allt-i-ett daglotion, för stranden, vid segling eller i skidbacken. Bredspektrum UVA/UVB-skydd, rikt närande och vattenresistent. Zinkoxid, fosfatidylkolin, peptider, fettsyror och antioxidanter från trampört, ris och djuphavsalger, hjälper motverka skadlig inverkan från sol, håller huden mjuk och smidig.

Acu Masque
60 ml

Mångsidig lermask lämplig för hud i obalans, som acne, tilltäppt, fet och/eller reaktiv hy. Svavel, kaolin, bentonit och eukalyptus hjälper lösa porerna från talg och döda hudceller, reducerar inflammation och verkar lindrande.

Exoderma Peel
60 ml

En skonsamt verkande peelinggel för alla sorters hud. Innehåller tång och alger. Kan appliceras för sig som svalkande mask eller blandas med Foamy Lift för en mer djupgående behandling.

Foamy Lift Enzym mask
30 gram

Enzymmask som skonsamt avlägsnar döda hudceller och orenheter. Verkar uppstramande, cirkulationsfrämjande, gör huden ren och klar. Innehåller enzymer, aminosyror och proteiner för förbättrad cellförnyelse. Idealisk för normal, förtida åldrad hy, tonårs- och vuxenacne.

Hydrating Masque
60 ml

Fuktgivande, närande och svalkande mask. Stärker hudens barriärfunktion. Lämplig för torr, känslig hy eller efter en dag i solen. Innehåller aloe vera, allantoin, kamomill, hyaluronsyra, vitamin A och E.

Micro Peel
180 ml

Gel med alfa hydroxysyror. Avlägsnar skonsamt döda hudceller och andra orenheter. Hjälper reducera fina linjer och lyfter fram ett friskare, mjukare och klarare utseende.

Actrol Puder
30 gram

Pudret hjälper balansera överskott av fett. Effektiv vid follikulit och blommande acne. Innehåller hydrastisrot och timjan som verkar lindrande, antibakteriellt och renande samt kristalliserat vitamin C för antioxidant egenskaper och extra näring till huden.

Acu-Klear
30 ml

Lotion för lättare som svårare acne. Reglerar talgproduktionen i fet och acnebenägen hy. Innehåller salisylsyra, azelainsyra, niacinamid, zinkoxid och magnesium askorbylfosfat som verkar bakteriedödande, renande och hämmar hormoners inverkan på acne.

Acu-Therm
5 ml

Behandlingsgel med kryddnejlika, kanelsyra och chilipeppar. Utvecklar kemisk värme i huden, verkar bakteriedödande och renande. Öppnar acneutslag och talgproppar – utan att du behöver klämma.

Contra Derm
30 ml

För irriterad, överbehandlad eller inflammerad hy. Verkar lindrande, lugnande, tillför fukt och näring. Används efter kraftigare behandlingar och då hudens självläkning behöver stärkas. Oljor från oliv, mandel, solros, soja och druvkärnor, aloe vera, lakritsrot, vitamin A, C & E.

Melanotech Drops
30 ml

Melaninhämmande droppar, verkar preventivt mot melaninproduktion. Antioxidant, antibakteriella egenskaper. Hjälper tona hudytan, jämnar ut ojämn hudton och reducerar pigmentfläckar. Innehåller kojicsyra, mullbär, laktrits och algextrakt.

Pore Reduction Plus
30 ml

Joniserat örtvatten som reducerar förstorade porer, särskilt effektiv i t-zon. Med kalium alum, extrakt från alger, pepparmint, alfalfa och linser som verkar sammandragande, reducerar rodnad och inflammation. Porer måste vara grundligt rengjorda för att denna produkt ska fungera rätt.

Red Vein Crème
30 ml

Kurcrème mot vidgade kärl. Innehåller sojaolja, glykosaminoglykaner, vitamin E & K, salicylsyra och niacin. Verkar antiinflammatoriskt, öppnar upp förträngda kärl samt stärker kärlväggar så att cirkulationen kan börja flöda normalt.

Revitosin
60 ml

Kraftfull retinoidbaserad lotion som både avlägsnar gammal hud och bygger upp ny samtidigt. Mycket användbar som kurprodukt vid solskada, tjock grov hud, acne/fet hud – vid all behandling då exfoliering, förnyelse och uppbyggnad av huden behövs.

Solar Damage Gel
60/180 ml

Fuktgivande gel rik på näringsämnen som aloe vera, kamomill, allantoin, hyaluronsyra, vitamin A och E. Stärker hudens fuktbarriär och försvar. Mycket användbar vid solskada, försvagad, trött och tidigt åldrad hud, hud utsatt för klimatpåverkan.

Hydra Louffa
240 ml

Uppfriskande, väldoftande bad och duschtvål. Avlägsnar skonsamt torra döda hudceller. Extrakt från björkbark, kelp, kamomill och nässlor.

Maximum Moisture
240 ml

Härligt uppfriskande hudlotion som appliceras på fuktad hud. Näringsextrakt från avokado, nässlor, majs, pepparmint och vitamin A ger huden färg, smidighet och fasthet.

Kosttillskott DMKefa+
120 kapslar

Kosttillskott framställd ur jättenattljus och havtornsolja. Innehåller rena, optimalt biologiskt aktiva, naturliga former av Omega 3, 6, 9 och över hundra olika näringsämnen. Viktig för cellmembran, öka hudens fuktnivåer, dämpa inflammationer etc. DMKefa ger en mängd fördelar från insidan och används därför vid alla kraftigare DMK-behandlingar.

Dr Danné M. King

mette_danne-2013_b_200x200Hudvårdspionjär fortsätter att överraska

Hudvårsspecialisten, biokemisten och pionjären inom modern hudvård Dr Danné Montague-King fyllde den 7 mars 2018 75 år. Trots sin ålder har Danné ännu inga planer på att dra ner på tempot utan fortsätter med stor nyfikenhet och engagemang att leverera resultatinriktad, paramedicinsk hudvård på samma höga nivå som han gjort i över fyra decennier.

Uppmärksammas i Dermascope Magazine

2018 blev Danné för andra gången uppmärksammad i den ansedda amerikanska facktidskriften Dermascope Magazine. Att en stor etablerad tidskrift som denna tillägnar en av branschens förgrundsgestalter omslagsbild och tre helsidesuppslag är ovanligt. Att det görs två gånger är unikt (förra gången var 2010)! Danné berättar öppenhjärtigt om hur tiderna förändrats under hans 50 år i branschen. Hur han genom att alltid lyssnat till vad kroppen själv efterfrågar, och en del ”trial-and-error”, fått viktiga lärdomar och insikter som bildat grunden till det framgångsrika, avancerade hudvårdskoncept DMK är idag.

Historia över fyra decennier

Som forskare har Danné Montague-King ofta varit före sin tid och listan över hans tidiga arbeten kan göras lång. På 60-talet började Danné utveckla ett avancerat hudvårdskoncept, med transdermala produkter, baserat på botanisk vetenskap. En av hans första produkter var en olja som matchar hudens talgkörtelfunktion. Något senare kom en fuktspray som på motsvarande sätt matchar hudens svettkörtelfunktion. Tillsammans bygger de upp den naturliga syraskyddsmanteln. Så är hudvård enligt DMK – helt baserad på hur huden faktiskt fungerar!

Danné M. King var en av de första som upptäckte enzymernas förmåga att hydrolysera, vitalisera, strama upp och djuprengöra huden. DMK Enzymterapi omfattar idag hela sex enzymmasker och närmare 400 olika enzymer används. Dr Kings forskning kring vitamin C, både som bekämpare av fria radikaler och kollagenstärkare, sträcker sig över fyra decennier. Han insåg tidigt vikten av att kunna variera behandlingar och utvecklade därför en produkt som höjer hudens pH, vilket ger flera behandlingsfördelar. Han introducerade AH-syror i Europa och Asien på 80-talet och var den första att utveckla ett Skin Revisionsystem som bygger på cellernas egen kemi – ett synsätt som fått erkännande världen över.

Vid sidan om sitt arbete som forskare förekommer Dr. King också regelbundet som kolumnist/journalist i ett flertal olika internationella tidskrifter. Hans många fackbaserade föreläsningar och artiklar som publicerats jorden runt har lett till stora förändringar i hur professionella hudterapeuter behandlar och betraktar huden.

I gränslandet mellan estetisk hudvård och medicin

Under många år var medicinsk- och estetisk hudvård åtskilda. Idag kombineras det bästa från dessa två världar. Med huden som gemensam nämnare, kunskap om kroppens kemi och bra behandlingstekniker, sammanlänkas två olika yrkesinriktningar; läkarens och hudterapeutens. Ur gränsöverskridande metoder har resultatinriktad, paramedicinsk hudvård vuxit fram. Danné Montague-King har de senaste 30 åren befunnit sig i täten för denna utveckling och oförtrutet arbetat för att höja standarden inom hudvårdsbranschen och dra de estetiska och medicinska kårerna närmare varandra.

Dr. Kings arbete har erkänts av många. I slutet av 2000-talet blev han till exempel tillfrågad av representanter för Cidesco att skriva en ny modern läroplan för den världsomspännande organisationen. Av tidsskäl valde han att tacka nej till det annars hedervärda uppdraget.

Fortsätter utveckla sensationellt bra produkter

Jämte sitt arbete som forskare, utbildare och journalist har Danné M. King ständigt vidareutvecklat hudvårdskonceptet som bär hans namn. De senaste i raden är acneserien Acu-system som tar ett helhetsgrepp på acneproblematiken och bland annat behandlar acnen från den hormonella sidan, och FibroMax C som innehåller hela 20 procent ren, biologiskt aktiv askorbinsyra (den mest kraftfulla formen av vitamin C). Med hjälp av avancerad teknologi har DMK forskarteam lyckats omsluta näringslösningen i mikroskopiskt små kiselkapslar som liknar pulver. Det stabiliserar omedelbart innehållet och förhindrar oxidativ nedbrytning av askorbinsyran. När pulvret appliceras på huden löses mikrokapslarna upp, askorbinsyran frigörs och slussas direkt in i huden. Under 2016 lanserades DMK Limited som är sammansatt av de mest effektiva och avancerade, uppbyggande och anti aging-ingredienser som finns på marknaden. Flera av nyckelingredienserna har varit otillgängliga för masstillverkning tidigare men erbjuds nu genom DMKs nya och exklusiva Limited-serie.

DMK donationer till Harvey Milk Foundation

harvy-milk_200x200Närvarade vid Dannés 70-årsfirande gjorde bland andra Stuart Milk, brorson till den kände politikern Harvey Milk som mördades 1978. Stuart grundade 2009 den ideella organisationen Harvey Milk Foundation, som arbetar för att motverka utanförskap bland HBT-grupper, socialt och ekonomiskt utsatta. Genom sitt arbete fortsätter han sin farbrors gärning för jämställdhet och dröm om en värld utan diskriminering och hat. Danné fick under kvällen motta HMFs årliga utmärkelse för stöd och engagemang för mänskliga rättigheter. 10 % av intäkterna från DMK Limited-serien kommer tillfalla Harvey Milk Foundation, HMF. BILD: Mette Rongved tillsammans med Stuart Milk vid Danné M. Kings 70-års mottagning i mars 2013.

Mette Rongved, chefterapeut och grundare av DMK Sverige AB

När jag blev hudterapeut i slutet av 60-talet var det mest fina och välbärgade damer som fick ansiktsbehandlingar. De låg på britsen med blusen knäppt upp i halsen. Försiktigt vek vi in en handduk i halslinningen för att inte kleta ner kläder. Att sedan rengöra huden, lägga en fuktmask och som avslutning ge lite ansiktsmassage var kriteriet för god hudvård. Kollagenmasker och ampuller med placenta ansågs vara mycket avancerat.De senast 25 åren har jag undervisat elever vid svenska hudterapeutskolor och färdiga hudterapeuter, både i de märken jag har sålt men framför allt om fackkunskap inom yrket. Det senare har inte alltid värderats så som det förtjänar, men tiderna förändras och vi med den. Idag krävs det mer av terapeuten, med mera avancerade behandlingar. Vi har fått en mer effektiv verktygslåda med stor behandlingspotential. 1995 träffade jag Dr. Danné Montague-King för första gången. Han lärde mig en helt ny syn på hudvård och vad vi faktiskt kan uppnå om vi använder oss av rätt kemi, bra och varierande behandlingstekniker som utgår från hur kroppen faktiskt fungerar. Detta är jag mycket tacksam för och hoppas kunna inspirera och dela med mig till nya hudterapeuter inom hantverket hudvård.

mette-rongved_39_200x200Glada hälsningar
Mette Rongved
Hudterapeutmästare

Mette kommer ursprungligen från Bergen, Norge. Utbildad hudterapeut på den Franske Skolan i Oslo. Sångerska (sopran) och sjunger framför allt klassisk musik och modern jazz. Utbildad av Maharishi Mahesh Yogi och lärare i Transendental meditation. Förutom mästarbrev innehar hon Hudhygienistcertifikat, är medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganissation SHR samt Cidesco.

Frågor & svar

Hur ofta måste jag göra hudbehandling?

Det beror helt på din huds kondition och vilka resultat du önskar. I regel ser man tydligt resultat efter tre till sex behandlingar, men ibland redan efter första behandlingen. Vill du bevara resultaten rekommenderar vi en behandling var fjärde till sjätte vecka, alltid i kombination med produkter för egenvård.

Jag har normal hy, behöver jag ändå professionell hudbehandling?

Det beror på hur du sköter din hy. För många kan DMKs produkter för egenvård vara tillräckligt, om de används konsekvent. En god grundregel är att det är mycket lättare att vårda och förebygga, än att reparera och återställa.

Hur fungerar en enzymbehandling?

DMKs exklusiva enzymmasker, där närmare 400 olika enzymer samverkar, löser upp döda hudceller, rensar orenheter och gifter på cellnivå, stimulerar hudens självläkning och verkar uppbyggande. Kanske den främsta fördelen är att cirkulationen stärks. Ytterligare fördelar är att fukt, syre och näringsämnen lättare kan nå huden från insidan. Huden blir rosig och fin. En vanlig kommentar efter en behandling är: ”Min hy har aldrig känts så ren och fräsch”. Endast när cellerna på djupet fungerar bra kan hyn få spänst och lyster. DMK har marknadens mest kompletta utbud av enzymterapi.

Vilka resultat kan jag vänta mig av enzymbehandling?

Det beror på din huds tillstånd, och en hud är inte den andra lik. Men många upplever att huden stramas upp och att den blir påtagligt ren och fräsch redan efter första behandlingen. Resultatet beror även på hur du sköter din hy hemma.

Jag har torr hud, kan jag få hjälp?

Ja. Det finns ett flertal funktioner som reglerar hudens fuktbalans. Med rätt kemi, bra verktyg och fackkunskap kan en hudterapeut behandla dem alla. Torr hud beror oftast på döda hudceller som är ansamlade på hudytan, en hämmad syramantel, alltför snabb transepidermal vätskeförlust, låg dermal fukt och försvagad cirkulation. Genom att korrigera dessa obalanser kan huden åter bli mjuk och fin. En av de viktigare funktionerna är syramanteln – naturens enda verkliga fuktgivare. Den bildas av talg- och svettkörtlarna och är mycket betydelsefull för frisk hy.För kvinnor i övergångsåldern är torr hud kopplat till hormonella förändringar. Det gör att talg- och svettkörtlarna, som bildar syramanteln, inte arbetar lika effektivt som i yngre år. Men med rätt produkter går det att få igång dem så att huden blir mjuk och smidig igen. DMKs produkter Seba E stimulerar talgkörteln och Herb & Mineral Mist stimulerar svettkörteln. Tillsammans bygger de upp den naturliga yttre skyddsbarriären och är därför ett måste för torr och narig hy.

Med tanke på de fina resultat ni får, är DMKs behandlingar och produkter jättestarka?

Nej, men effektiva. Riktig hudvård, professionellt utförd, handlar om att kunna läsa av huden på ett djupare plan, att använda rätt produkter och tekniker. I DMK är det avancerad biokemi i kombination med bra behandlingstekniker och att kroppen får lite tid som ger det verkliga resultatet.

Jag har problem med min hy, vad ska jag göra?

Vi rekommenderar ett besök hos en DMK-terapeut. Besöket inleds normalt med en konsultation där terapeuten gör en analys av din hud. För att nå dina önskemål om resultatet diskuteras sedan lämplig behandlingsupplägg. Eftersom vi jobbar resultatinriktat är detta viktigt för att vi ska kunna göra ett bra arbete.

Varför är solskydd, peeling och fukt uppdelat i DMK?

Vissa ingredienser fungerar helt enkelt inte bra tillsammans. Andra måste nå upp till en viss procentandel för att ha effekt. Uppdelningen är gjord för att få ut optimal effekt av de aktiva ingredienserna. DMK forsknings- och utvecklingsteam utvecklar formler med så hög andel aktiva ingredienser som möjligt.

Vilka fuktgivande crèmer har DMK?

DMK har inga traditionella fuktgivande crèmer utan arbetar med hudens egna fuktreglerande funktioner. En av dessa är en fukt- och skyddsbarriären syramanteln. Om balansen i syramanteln rubbas blir hyn torr och narig. DMKs unika produkter Herb & Mineral Mist och Seba E stimulerar syramanteln och återställer balansen. Din hud förbättras i grunden och blir naturligt mjuk och smidig. Den primära fukten i huden kommer annars från insidan, via blodet, även den går att stärka.Den yttre fuktbarriären.
Syramanteln är hudens skyddande lager av talg, svett, salter och en god bakteriekultur som samspelar för rätt pH-värde. Fuktighetsgivande crèmer kan vara bra på många sätt men de stimulerar inte alltid syramanteln, tvärtom de kan hämma den. Vad flertalet crèmer gör är att de fuktar döda hudceller som sväller upp för en stund. Huden upplevs som mjukare och jämnare. När fukten avdunstat går huden tillbaka till det normala torra, rynkiga tillståndet.

Vad menar ni med att riktig hudvård tar tid?

På DMK värnar vi om det genuina hantverket hudvård. Riktig hudvård, som ger verkliga och varaktiga resultat, kräver rätt kemi och bra, professionellt utförda behandlingstekniker. Sådant görs inte på nolltid.Om det har tagit åratal att få huden i obalans, måste det få ta tid att återställa den. Det är precis som vid vanlig motionsträning, för att komma i god form krävs kontinuitet, variation och tid.

Vad behöver åldrande hud?

Om man vill hålla sin hy frisk och fräsch upp i åldern är den dagliga vården lika viktig för huden som raska promenader är för kroppen. Vi undersöker alltid efter hur hudtillståndet är kopplat till hudfunktionen. Exempelvis om kunden har torr hud eller ”aging” (ålderstecken). Hur fungerar den yttre syramanteln? Är immunförsvaret, kollagenproduktionen, djupare liggande fukt och cirkulationen i huden bra? Generellt behövs rikare crèmer, mer fukt och näring för mogen, åldrande hud.Ökad pigmentering är ett hudtillstånd som många 50+are upplever. Det finns olika former som ibland ligger djupare, ibland ytligare. Det går att behandla framgångsrikt men kan ta lite tid. Här behandlar vi för att förhindra ytterligare pigmentbildning, lyfta ut det som redan finns, stärka hudens försvar och skydda mot sol.

The Skin Games  – ”VM” i resultatinriktad hudvård

The global DMK team wins BIG at The Skin Games 2017 with 10 Winners from DMK worldwide! In a results-based competition, DMK remains No.1 in Professional Skin Revision”.

The Skin Games i USA är världens första och hittills enda tävling med resultatet i fokus. Här tävlar proffsen, hudterapeuter och hudläkare, från hela världen. Över åtta veckor behandlar deltagarna sina respektive modeller. Allt ska dokumenteras och skickas in till en tävlingsjury för granskning. De främsta i varje klass går vidare till finalomgången där slutliga vinnare koras. 2016 var tre DMK-terapeuter i final och en vann sin klass. 2017 vann alltså tio DMK-terapeuter guld! Ett imponerande resultat med tanke på den enorma konkurrens som finns i branschen. 2018 är vi representerade i sju finaler. Läs mer om vinnarna 2017 här

© DMK Sverige AB. Alla rättigheter reserverade. Sidan är producerad av Publiciteta&Co.